Home >> Node >> 3388

Angajăm designer instrucțional!

Romania
04/28/2017

Angajăm designer instrucțional!

Fundația Noi Orizonturi angajază Designer Instrucțional (Cod COR 235904), pentru proiectul ”Profesori motivați, tineri pregătiți pentru viață!”, co-finanțat printr-un grant din partea Elveției prin intermediul Contribuției Elvețiene pentru Uniunea Europeană Extinsă, nr. contract CSS 49.

Despre Fundaţia Noi Orizonturi

Dedicată educaţiei pentru transformare, Fundaţia Noi Orizonturi promovează de peste 16 ani modele de învățare prin experiență care să-i ajute pe tineri să devină capabili să producă și să conducă ei înșiși schimbări sociale.

Educația prin serviciu în folosul comunității și educația prin aventură sunt principale forme prin care Noi Orizonturi a încercat să insufle celor 17.000 de copii implicați până acum în programele sale responsabilitatea, încrederea în forțele proprii, dar și acele valori, atitudini și abilități care să îi pregătească cu adevărat pentru viață.

Despre ”Profesori motivați, tineri pregătiți pentru viață!”

Cu o durată de implementare de 24 de luni (februarie 2016 – ianuarie 2018) proiectul are ca scop dezvoltarea de valori și abilități de viață în rândul elevilor din mediul rural și din liceele cu profil tehnologic. Cadrul în care se întâmplă acest lucru este reprezentat de cluburile de inițiativă comunitară pentru tineri IMPACT, a căror activitate este facilitată de profesori voluntari. Prin acest proiect sunt pregătiți peste 50 de profesori care au ales să implice copii de la sate în activități de învățare prin joacă și proiecte comunitare. În plus, profesori cu experiență din alte 25 de cluburi IMPACT primesc sprijin pentru a conduce proiecte de învățare cu tinerii de gimnaziu și licee tehnologice.

Despre poziția de designer instrucțional

Dezvoltarea și îmbunătățirea de conținut educațional este o preocupare continuă a Noi Orizonturi. Pentru acest proiect au fost elaborate pentru pilotare două noi ghiduri - Conectează-i la Comunitate, prin care sunt prezentate instrumente de lucru pentru profesorii care doresc să provoace experiențe de învățare prin implicarea tinerilor în acțiuni comunitare și Debriefing-ul de la A la Z, care aprofundează modul în care profesorul poate valoriza contextele de învățare și prezintă 30 de metode de reflecție. 

Designerul instrucțional construiește resurse educaționale pentru susținerea învățării experiențiale precum: desfășurător de lecție/întâlnire, activități specifice de învățare într-un grup de tineri, metode și instrumente de reflecție și evaluare a învățării. Culege feedback din aplicarea în practică și propune adaptări ale lor în funcție de caracteristici specifice precum mărimea grupului de învățare, vârstă, mediu de învățare. Susține echipa de formare a Fundației Noi Orizonturi pentru a le oferi profesorilor suport adaptat și adecvat în folosirea metodelor de învățare experiențială. 

Responsabilitățile principale ale designerului instrucțional presupun:

  • elaborarea de materiale de predare specifice învățării prin experiență pentru a susține activitatea de facilitare a profesorilor coordonatori din cluburile de inițiativă comunitară pentru tineri IMPACT;
  • elaborarea de materiale educaționale pentru a susține transferul la clasă a metodelor experiențiale de învățare care conduc la dezvoltarea abilităților de viață, socio-emoționale;   
  • consultarea și coordonare unui grup de lucru cu expertiză în folosirea metodelor experiențiale de învățare, în vederea integrării recomandărilor lor în finalizarea materialelor educaționale;
  • realizarea unui sondaj privind gradul de utilizare și eficacitatea metodelor experiențiale de învățare în școală;
  • elaborarea de materiale tip „articol” pentru cadre didactice, pentru încurajarea folosirii metodelor experiențiale de învățare în școală, ca mijloc în dezvoltarea abilităților de viață. 

Cerințe

Candidații trebuie să aibă studii superioare cu modul pedagogic absolvit, minim cinci ani de activitate în sistemul educațional din România (ca și cadru didactic, formator etc.), experiență dovedită în elaborarea de materiale educaționale care abordează explicit metode de învățare precum joc, poveste, proiect educațional (ex: ghid, design de proiectare a învățării, articol), experiență în proiecte care urmăresc dezvoltarea abilităților de viață a copiilor și tinerilor. 

Căutăm o persoană dornică de a genera un impact pozitiv, tolerantă la incertitudini, deschisă către nou, creativă, orientată spre rezolvarea problemelor, responsabilă, cu disponibilitate de implicare și angajament, care demonstrează abilități de comunicare și organizare, adaptabilă, dornică de a lucra într-un mediu neconvențional.

Dată de începere: mai 2017

Tipul contractului: part-time (60% dintr-o normă întreagă)

Perioada contractului: mai 2017 - ianuarie 2018, inclusiv.

Locul desfășurării activității: Lupeni – Jud. Hunedoara sau Cluj-Napoca – Jud. Cluj

Trimiterea candidaturii

Candidații interesați vor trimite CV și o scrisoare de intenție în care să vorbească despre interesul personal pentru metodele de învățare prin experiență, cu trimitere (de preferință cu link, cu posibilitate de vizualizare) la cel puțin un material educațional realizat.

Depunerea documentelor de aplicare precum și relații suplimentare, la adresa andreea_baltaretu@noi-orizonturi.ro. Termen limită de aplicare: 10 mai 2017, ora 17:00