Home >> Node >> 3336

Jocul liniei

Thursday, November 17, 2016 - 12:11

Theme of Activity

Others

Learning area

Others

Educational method

Energizer/icebreaker

Description

Materiale necesare: nu este cazul

Durata: 10 minute

Scopul activității. Acesta este un joc de energizare cu rolul de a crea o atmosferă și a crește nivelul energetic al grupului.

Pregătire și facilitare:

Faceți o linie pe podea cu banda adezivă, o sfoară, cu creta sau orice alt material avut la dispoziție.  Invitați participanții să se alinieze pe această linie.

Explicați grupului că urmează să citiți o listă în care sunt menționate diferite perechi de cuvinte iar ei urmează să aleagă din acestea, în acord cu propriile preferințe.  Atunci când citiți lista, indicați direcția pentru fiecare din cele două cuvinte astfel încât participanțăă să poată sări de pe linie în direcția indicată. O parte din perechile de cuvinte sunt menționate mai jos însă, puteți adăuga și alte perechi.  

Cafea sau ceai? Matematică sau literatură? Fructe sau legume? Albastru sau roz? Fotbal sau baschet? Dulce sau sărat? Litoral sau munte? Vară sau iarnă? Dans sau cântec?

IMPACT Competencies

Others

Moral values

Zest
Humor
Others

Resources required

No resources

Number of players

fewer than 12
12 - 20
more than 20

Age of participants

between 10 - 13
between 14 - 19
older than 20

Duration of Activity

Less than 15 Minutes

Source / bibliography

Tiberiu Culidiuc (coordonator), Maria Butyka, Kelly Organ, Curriculum Cetățenie Activă-module obligatorii, ediția a III-a, 2016, Fundația Noi Orizonturi  (apud Activity Village.  2000.  “Where Do You Stand?”  Retrieved March 22, 2016 (http://www.activityvillage.co.uk/where-do-you-stand).

Add a Comment

Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Other Activities