Home >> Node >> 3331

Ninja

Thursday, November 17, 2016 - 11:46

Theme of Activity

Others

Learning area

Others

Educational method

Energizer/icebreaker

Description

Materiale necesare: nu este cazul

Durata: 10 minute

Scopul activității. Acesta este un joc de energizare cu rolul de a crea o atmosferă și a crește nivelul energetic al grupului.

Pregătire și facilitare:

Alege o persoană care să înceapă jocul. Această persoană trebuie să-și încleșteze  degetele, ridicând mâinile deasupra capului, după care să facă o mișcare de tăiere verticală - „tăiere tip karate” - îndreptată către altcineva din cerc (fără să se miște din locul său) în timp ce țipă puternic „Haaa!”. Persoana care „primește” mișcarea de tăiere trebuie să răspundă la rândul ei, țipând „Haaa!”, împreunându-și mâinile și ridicându-le deasupra capului cât mai rapid posibil. Imediat după ce a făcut acest gest, cei de lângă el (cel care stă în dreapta și cel care stă în stânga lui) trebuie să-și împreuneze mâinile și să facă o singură mișcare de tăiere la nivelul stomacului său în timp ce strigă „Haaa!”. Strigătele și acțiunile lor trebuie să fie sincronizate.

Odată ce această serie de trei mișcări a fost realizată cu succes, persoana ale cărei mâini sunt încă deasupra capului transmite mișcarea de tăiere altcuiva, trecând prin aceleași mișcări asemenea primei persoane. În timp, transmiterea loviturii de tăiere trebuie să se facă tot mai rapid. Dacă grupul o execută bine, puteți face jocul și mai provocator prin eliminarea jucătorilor care fac greșeli. Pe măsură ce se micșorează cercul, jucătorii trebuie să strige și să taie mult mai des, de obicei jocul terminându-se în hohote de râs.

Moral values

Others

Resources required

No resources

Number of players

fewer than 12
12 - 20
more than 20

Age of participants

between 10 - 13
between 14 - 19
older than 20

Duration of Activity

Less than 15 Minutes

Source / bibliography

Tiberiu Culidiuc (coordonator), Maria Butyka&Kelly Organ, Curriculum Cetățenie Activă-module obligatorii, ediția a III-a, 2016, Fundația Noi Orizonturi

Add a Comment

Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Other Activities